fbpx
0
0,00 lei
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Ești ceea ce pui pe grătar

Ești ceea ce pui pe grătar

Când vine vorba de mâncarea la grătar, se pare că aproape fiecare persoană crede că a lor este cea mai bună. Suntem loiali tradițiilor noastre la grătar și este amuzant modul în care această metodă de luat masa ne stabilește identitatea ca nimic altceva.

Trebuie să le mulțumim spaniolilor că au început tradiția grătarului. Fără porcii și bovinele pe care le-au adus în Lumea Nouă în anii 1500, întreaga idee nu s-ar fi conturat nicioadată.

Dacă ar fi să vă mâncați în diverse state, ați găsi că carnea de porc – în mare parte coastele și carne de porc tranșată – domină încă meniul de grătar din sud-est. Și sosul este distinctiv: este subțire, axat pe oțet și adesea fără tomate – poate pentru că acum sute de ani roșiile nu crescuseră în mod natural în climatul sudic umed.

Îndreptați-vă spre Louisiana, iar influențele creole vă vor face să simțiți căldura. Sosurile de acolo pot fi cu adevărat picante. Pe măsură ce mergi spre vest – să zicem, spre Kansas City sau Austin – ai șanse mai mari să pierzi carnea de porc în favoarea celei de vită care va fi acoperită cu un sos mai dulce și mai gros. Călătorește în Kentucky și nu ar fi neobișnuit să găsești carne de miel în meniu.

În momentul în care vă îndreptați drumul către Coasta de Vest,  veți observa că reflectă lipsa noastră de tradiții locale și e un agregator de bucătării. Peștele proaspăt, ciupercile uriașe, tofu și pizza toate beneficiază de tratament la grătar aici. Probabil că am dori să reclamăm și tehnica  „bere cu pui”, dar este sigur să spunem că aproape orice regiune a țării ar putea să o declare proprie – dacă vor.

Dacă vă propuneți să faceți un grătar de Paște, noi vă recomandăm să optați pentru  tofu sau o carne cât mai slabă alături de legume precum ardei gras, roșii, ciuperci, vinete sau  dovlecei.

Articol preluat de pe discovergoodnutrition.com

Leave your comment

Login

Lost your password?