fbpx
0
0,00 lei
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

6 tipuri de semințe comestibile de adăugat la dieta ta

Semințele comestibile adaugă aromă, textură și nutriție alimentelor. Vă întrebați ce semințe puteți mânca? Poate ai auzit că semințele comestibile sunt bune pentru tine? Iată șase semințe comestibile și gustoase pe care ar trebui să le încercați.

Probabil că mănânci semințe mai des decât îți dai seama. Suntem siguri că nu alegi semințele din fructe de pădure, banane, vinete, castraveți sau dovlecei. Iar ori de câte ori mănânci aceste alimente, mănânci și tu semințele. Dacă mănânci rodii sau roșii, probabil că și tu mănânci semințele, fără să te gândești cu adevărat la asta. Semințele din aceste fructe și legume „merg în continuare” alături de dieta ta. Sunt suficient de mici sau moi, încât cu greu le observăm. Dar există și semințe care pot fi adăugate în mod deliberat în alimentația noastră. Aceste semințe comestibile adaugă mai mult decât doar aromă și textură, deși acesta sunt motive suficiente pentru a le consuma. Semințele conțin în mod natural grăsimi sănătoase și fibre și contribuie, de asemenea, cu cantități mici de vitamine și minerale.

Semințe comestibile: nutrienți mulți într-un pachet mic

Dar ce este o sămânță, oricum? Practic, este o plantă în miniatură care este ambalată într-un înveliș protector, împreună cu nutrienții din interior pentru a-l hrăni și a-l ajuta să crească. De fapt, semințele de plante conțin același trio de proteine, carbohidrați și grăsimi care hrănește corpul uman, împreună cu fibre și o serie de vitamine și minerale.

Întrucât o sămânță are potențialul de a deveni o întreagă plantă – și deoarece conține nutrienții necesari pentru a face acest lucru – este ușor de observat de ce semințele multor plante pot oferi o mulțime de nutrienți într-un pachet minuscul.

Șase semințe comestibile pe care ar trebui să le încercați

Semințele de susan nu sunt doar decorații pentru baghete și chifle de hamburger – sunt, de asemenea, o sursă bună de minerale de cupru și mangan și sunt mai bogate în proteine ​​decât multe alte semințe. Semințele de susan sunt deosebit de bune pentru legumele prăjite și în salate. Îmi place să le presez pe o parte a fileurilor de pește sau a pieptului de pasăre înainte de a le sota. Fac o crustă gustoasă și crocantă.

Semințele de chia provin dintr-o plantă cu flori din familia mentei. Aceste mici semințe au o calitate unică: sunt o sursă bogată de fibre solubile încât pot absorbi de aproximativ 10 ori greutatea lor în apă. Dacă puneți semințele de chia în orice lichid și lăsați-l să stea câteva minute, lichidul se va îngroșa destul de mult. Nu numai că aceasta îmbunătățește textura, dar poate face și alimentele mai consistente. Semințele de chia sunt foarte bune pentru îngroșarea shake-urilor. Îmi place să adaug semințele de chia înmuiate în chiftele sau să le folosesc pentru a îngroșa supele. Un alt truc cu semințe de chia: amestecați câteva în dressingul de salată de casă și, probabil, puteți reduce cantitatea de ulei pe care o utilizați.

Semințele de in, la fel ca multe alte semințe comestibile, furnizează acizi grași omega-3 și fibre. Semințele de in sunt, de asemenea, cea mai bogată sursă de compuși numiți lignani, care acționează ca antioxidanți în organism. Învelișul exterior al semințelor de in este foarte dură și toate semințele tind să treacă prin tractul digestiv neatinse. Așadar, pentru a obține cele mai multe avantaje dintre substanțele nutritive din interior, este mai bine să mănânci semințele de in sub formă praf(de asemenea, etichetate ca făină de in). Încercați să amestecați unele în iaurt sau adăugați la shake-uri proteice, cereale fierbinți, supe sau tocănițe.

Semințele de cânepă au o impresionantă  cantitate de proteine, 5 grame de proteine ​​în doar 2 linguri și oferă acizi grași omega-3 sănătoși, vitamina E și zinc. Au o aromă ușoară, de nucă și sunt excelente de presărat  pe legume și salate sau doar adăugate la mâncărurile cu cereale în timp ce  gătim. Puteți adăuga, de asemenea, semințe de cânepă în smoothie-uri, amestecați în cereale fierbinți sau adăugați la rețete pentru produse coapte.

Semințele de chimen sunt mai puțin cunoscute decât alte semințe, dar asta nu ar trebui să te împiedice să te bucuri aroma lor de nucă sau piper în mâncăruri ca tocanele picante. Cumina este o componentă aromă importantă în bucătăria indiană, din Orientul Mijlociu și Mexic, iar semințele furnizează mai multe minerale, inclusiv fier, cupru, zinc și fosfor. Încercați să adăugați semințe de chimen la orez sau linte în timpul gătitului pentru a arome savuroase.

Semințele de floarea-soarelui sunt mai mari decât majoritatea semințelor, ceea ce poate fi un motiv pentru care mulți oameni se bucură să le mănânce.  Dacă cumpărați încă semințe de floarea soarelui în coajă negră sau albă, este nevoie de un timp pentru a le deschide și a le mânca – ceea ce ajută la controlul porțiilor. Este demn de menționat, deoarece, la fel ca și alte semințe, semințele de floarea-soarelui sunt bogate în grăsimi sănătoase, astfel încât caloriile din semințele comestibile se pot adăuga rapid, dacă utilizați cantități mari. Semințele de floarea-soarelui contribuie de asemenea cu zinc, folat și vitamina B6 și conțin colină – un nutrient care susține sănătatea celulară și funcția sistemului nervos.

Acum că știți mai multe despre semințe, sunt sigur că veți realiza că dieta dumneavoastră conține o mulțime de semințe comestibile, doar din fructele și legumele pe care le alegeți în fiecare zi. De asemenea, puteți face o alegere mai conștientă pentru a adăuga semințe comestibile în mesele tale. Sper că sugestiile mele de mai sus v-au inspirat și v-au arătat câteva dintre beneficiile semințelor comestibile.

 

Articol tradus de pe discovergoodnutrition.com

Leave your comment

Login

Lost your password?